A Green lányok olvasnak

L. Marie Adeline – S.E.C.R.E.T - A titkos társaság

2013. december 15. - jeanne green

secret.jpgFérje halála óta Cassie Robichaud magányosan és szomorúan tölti mindennapjait. Napközben felszolgálóként dolgozik a New Orleans-i Café Rose-ban, esténként pedig egyedül tér haza üres lakásába.
Ám az élete örökre megváltozik, amikor a kezébe kerül egy különös kis jegyzetfüzet, amit egy titokzatos nő felejtett a kávézóban. Egyre jobban magával ragadják a füzet lapjain rejtőző szókimondó vallomások, és a notesz végül elvezeti a S.E.C.R.E.T. nevű különös társasághoz, amelynek célja, hogy valóra váltsa a nők legtitkosabb erotikus fantáziáit.

Cassie hamarosan egy izgalmas utazás kellős közepén találja magát. Tíz mámorító kaland vár rá szívdöglesztő férfiakkal, akik felébresztik benne a szenvedélyt, és olyan élményekkel ajándékozzák meg, amilyenekben sosem volt része korábban. Az átéltek hatására egyre felszabadultabbá és magabiztosabbá válik, és végre arra is el tudja szánni magát, hogy igazán élni kezdjen.

Mámorító, felszabadító és szenvedélyes. A S.E.C.R.E.T. egy olyan világot tár fel előtted, ahol a legtitkosabb fantáziáid is valóra válnak!

Bridget véleménye:

Amikor megjelent a S.E.C.R.E.T., azt hittem, majd a Szürke 56751. árnyalatával kell ismét szembe néznünk, de tévedtem. Eleinte  nem tudtam eldönteni igazán, hogy örüljek- e ennek, vagy sem – pár oldal után meg legszívesebben már be sem fejeztem volna a könyvet. Na nem mintha a Szürke rajongói táborába tartoznék, félre ne értsétek, de ennél még az is jobb lett volna. A kreatív erotikus sztorikat szeretem, és már majdnem felcsillant a remény, hogy végre egy ilyet kapunk, de végül nem vett le a lábamról. Ugyan itt nem a szokásos, ma divatos elemeket kaptuk meg  - a szívdöglesztő, gazdag pasi valamilyen szexuális szolgáltatásokat tartalmazó szerződéssel köti magához a jó csajt, majd végül egymásba szeretnek -, hanem egy titkos társaságot kaptunk, akik segítenek 5 éve cölibátusban élő főhősnőnk szexualitását felfedezni, és különleges élményekkel gazdagítani, hogy így szerezze vissza magabiztosságát. Komolyan, még akár jó is lehetett volna, de maga a sztori és a karakterek olyannyira gyengék voltak, valamint a kis kalandok is olyan ötlettelenek, hogy nem értettem – miért kell ehhez egy egész társaság, hogy megszervezzék?

A főhősnő szerelmébe személy szerint nagyon nem tudtam beleszeretni, így azért sem ejtettem egy könnycseppet sem, hogy milyen nehezen akar összejönni nekik a happy end, és a könyv végén lévő csavartól sem ájultam el, hanem úgy voltam: na igen, és? Nagy cucc!

Úgy általában az egész sztori nem állt hozzám túl közel, eleve nem is szeretem az ilyen gyenge női karaktereket, akiket csak tologatnak jobbra-balra, meg aki hagyja magát megalázni a párja által... Valahol egyébként lehetett volna az a könyv üzenete, hogy ne aggódjatok, van innen kiút, de nekem pont nem jött át ez, szerintem elpocsékoltak több száz oldalt, és még több ártatlan fát, hogy kiadjanak egy ilyen ponyvát. Az ilyen szegényes kis könyvekből elég lenne egy e-book verzió is, de komolyan...

Üzenet a kiadónak: a könyv címe összetéveszthető az eredeti THE SECRET-tel, ami ugye a dolgok bevonzásával kapcsolatos, szóval nem egy jó marketingfogás. Valamint a másik borító, amin egy fekete ruhás nő van, sokkal jobban néz ki.

Olvasásra ajánlom: nem

Értékelés: 5/ 0

Jeanne véleménye:


Még friss az élmény, hiszen tegnap végeztem a könyv elolvasásával. Gondolom, sokat elárul róla az a háttér információ, hogy még valamikor a napfényes augusztusban kezdtem bele, és idáig kínlódtam a "történettel".

Nem tudom, mi lenne a megfelelő jelző erre a 19,5 ívnyi papírkötegre, amit borító közé kötöttek, mert azon ritka esetek egyike áll fenn, amikor nem nagyon találom a megfelelő szavakat. Cassie Robichaud története több agysejtemet rombolta, mintha a Björn mackó epizódjait néztem volna szünet nélkül az elmúlt hetekben, én pedig megint csak értetlenül pislogok, hogy ilyenre igény van.

Nincs bajom az erotikával, ha azt jól írják meg, de ebben az esetben sajnos egyáltalán nem erről van szó. Az alaptörténet szerint a félresikerült házasságán kesergő, önértékelési problémákkal küzdő pincérnőt felkarolja egy titkos társaság, akik segítenek neki abban, hogy végre megdugja valaki megtalálja önmagát. A fülszöveget idézve:

Tíz mámorító kaland vár rá szívdöglesztő férfiakkal, akik felébresztik benne a szenvedélyt, és olyan élményekkel ajándékozzák meg, amilyenekben sosem volt része korábban. Az átéltek hatására egyre felszabadultabbá és magabiztosabbá válik, és végre arra is el tudja szánni magát, hogy igazán élni kezdjen.

Tegyük fel, elhiszem, hogy mindegyik férfi szívdöglesztő, hiszen van az a pénz, amiért fel lehet hajtani 10 jó pasit New Orleansban. Összeszorított foggal még azon is tovább tudok lépni, hogy a szerző szerint egy nő attól valaki, és attól lesz majd képes egy normális hosszú távú kapcsolatra, ha előtte egy év leforgása 10 egyéjszakás kalandba bonyolódik és engedi a legkülönfélébb férfiakat a bugyijába bizalmába. Már önmagában ezzel a koncepcióval vitatkozni tudnék, hiszen inkább érzem a nőiesség megalázásának, mint megbecsülésének, de ami bosszantóbb, hogy az egész egy nagy hazugság.

Attól válik magabiztossá, hogy vadidegen férfiak azért közelednek felé, mert ez a feladatuk? Még csak az illúziója sincs meg annak, hogy valakinek önmagáért tetszik meg, mindenki a S.E.C.R.E.T utasítására közeledik hozzá. Nem tudom, én ettől nem érezném magam jobban, sőt, ha kicsit fordítunk az egészen, a társaság tulajdonképpen őt használta prostiként eszközként arra, hogy a férfiak kívánságait teljesítse.


A síoktató esete a legjobb példa arra, amiről beszélek: Cassie folyamatosan bizonytalan volt abban, hogy a férfi "beépített" ember-e... ez ám a pokoli nagy felszabadultság és magabiztosság.
Sok szempontból számomra életszerűtlen volt az egész – hiszen steril, előre megrendezett szituációk tömkelegéről volt szó –, az erotikus jelenetek nem keltették fel az érdeklődésemet, mert hiányzott belőle a vadászat, a csábítás izgalma.

Az előjáték minden esetben annyi volt, hogy

lépés_1.jpg és már bele is csaptak a lecsóba. Természetesen minden együttlét fantasztikus volt, és minden férfi csodálatosnak találta Cassie-t, nem is értették, mi szüksége van a társaság közbenjárására. Na, ez az, ami nekem sem volt egészen világos a fentiek tükrében.

A leírtak mellett volt még egy szerelmi szál is a "sztoriban" (muhhahha), de minek? A többi fantasztikus pasi mellett Will csak egy félszeg mosolyt tudott felmutatni, meg egy terhes exbarátnőt (Hogy ezt a klisét miért nem felejti már el mindenki? ), aki miatt borul a boldog befejezés. Aki aggódna amiatt, hogy Cassie hirtelen megtalált önmaga miként dolgozza fel ezt a traumát, fellélegezhet, mert úton a hasonlóan remeknek ígérkező folytatás

Olvasásra ajánlom: nem

Értékelés: 5/1.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr655690119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása