A Green lányok olvasnak

Gena Showalter - Éjsötét vágyak

2012. július 24. - jeanne green

éjsv.pngHat férfi él a világtól elvonultan egy magas hegy tetején álló komor erődben. Halhatatlan harcosok egytől egyig, mind különös képességekkel felruházva, de testükben az erőszak, harag és halál démonai lakoznak. Az istenek rég magukra hagyták, egykori társaik elárulták őket, ám egy nap minden megváltozik, amikor egy gyönyörű fiatal nő segítséget kér tőlük. A legveszélyesebb közülük nem bír feltörő szenvedélyével, és bár mindketten tudják, hogy az örök kárhozatba tartanak, a nő és a démon szerelme megállíthatatlan háborút szít a harcosok között…
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Jeanne véleménye:
A könyv olvasása közben önkéntelenül is ez a kategória jutott eszembe.

jellemzőjük, hogy a főhős temérdek ellenfél virtuóz lekaszabolása közben/után mellesleg szeretkezik a filmben előforduló "fogyasztható" női szereplők zömével, és ennyiben nagyjából ki is merül a cselekmény.

Megpróbáltam tehát elsősorban ilyen szemszögből tekinteni a történetre, és nem túl magas mércét állítani, de ettől függetlenül sem találtam benne sok pozitívumot. Az alapötlet - miszerint a Pandora szelencéjéből kiszabadult démonok halhatatlan férfiak testébe zárva éljenek a halandók között - egész jó, de a kivitelezés már annál gyengébbre sikeredett. A jellemrajzok és a leírások számomra összecsapottak, elnagyoltak voltak, így a legkevésbé sem tudtam átérezni a szereplők szenvedését, fájdalmát. Mindezen hiányosságokat tetézte néhány tökéletesen következetlen epizód megspékelve a banális, már-már bárgyú párbeszédekkel. Mégis melyik valamire való férfi kéri meg a csaját, hogy olvasson fel neki a romantikus regényeiből? - Ennél a résznél nem akartam elhinni, hogy az van leírva, amit olvastam.

Az külön érdekes volt, hogy a fejében megszólaló ismeretlen hangnak mindenki kanyar nélkül megígér bármit, feláldozza az életét egy vadidegen kérésére. Ha már harcos férfiakról és vadászokról szól a történet, hiányoltam belőle az igazi küzdelmet, ehelyett elintézi a szerző annyival a sztorit, hogy Torin megbetegít minden rosszfiút, azok pedig szépen csendben elhullanak.

Kiemelnék még valamit, ami a legutóbbi olvasmányaim során megfogalmazódott bennem: miért erőltetik az írók a "huszonévesen még szűzlány vagyok, de egy izmos mellkas láttán ledobom a bugyimat, és olyan virtuóz lepedőakrobata válik belőlem, mintha a 4-es főút Ukrajnához közel eső szakaszán vettem volna részt több éves kurzuson" történetet? Nem értem.

Értékelés: 5/2

Olvasásra ajánlom: a műfaj kedvelőinek

Bridget véleménye:

Gena Showalter – Az Alvilág Urai sorozatára nem olyan rég bukkantam rá, és minden előzetes informálódás nélkül estem neki első részének, az Éjsötét vágyaknak. Az utóbbi pár olvasmányunk után ugyanis szinte mindegy volt, mit veszek a kezembe, ennél lejjebb már úgy sincs. És tényleg nem is volt, bár azt nem mondom, hogy hatalmas szinteket ugrottunk volna a Cat és Bones 3-hoz képest, például, de rosszabb nem volt.

A sorozat első kötete egy Maddox nevű halhatatlan életének bemutatásával kezdődik, aki nem mellesleg az Erőszak démon őrzője (amely egykor Pandora szelencéjéből szabadult ki), s Maddoxra sokévnyi magány, és még több szenvedés után rátalál a szerelem. Persze, nem lehetnek gondtalanul egymáséi kedvesével, de hogy miért nem, azt olvassátok el, nem akarom lelőni a poént előre.

Összességében azt tudom mondani, hogy maradandó élményt nem nyújtott a könyv, és hiába a cseles történetvezetés, amely szinte kiköveteli, hogy folytasd a sorozatot azzal, hogy a többi halhatatlan életébe is bekukkantást nyújt, egyelőre nem fogom folytatni, de! És ez egy nagyon fontos de: de később megint előveszem, ugyanis sikerült annyira megkedvelnem a többi halhatatlant (Paris <3), hogy érdekeljen, megtalálják-e a boldogságot, és ha igen, azt kinek a személyében, valamint, hogyan küzdik le az eléjük magasodó akadályokat. Akármennyire is hülyén hangzik, az én szememben ez már nagy fejlődés, hogy egy író el tudta érni nálam, hogy megkedveljem a karaktereit – sosem hittem, hogy egyszer ezt így majd ki kell emelnem.

Külön élmény volt olvasni, hogy ezek a halhatatlanok ráadásul itt „járkálnak köztünk”, ugyanis a történet Budán játszódik.

Annyira jó kedvemben vagyok most, hogy nem emelem ki, számomra mennyire gyorsan alakultak a dolgok Maddox és Ashlyn között, arra sem térek ki, hogy kicsit merész örök szerelemről beszélni pár órás ismeretség után, egyből jönnek a pontok, méghozzá: 5/3.

Olvasásra ajánlom: igen, szerintem az erotikus részek nagyon igényesre sikerültek, ha másért nem, hát ezért olvasd el, ha szereted az ilyen témájú könyveket.


A bejegyzés trackback címe:

https://greenolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr214667736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása