A Green lányok olvasnak

Maggie Stiefvater - Forever

2012. június 17. - jeanne green

 

forever.jpg Amikor Sam megismerte Grace-t, ő farkas volt, Grace pedig ember. Sam végül megtudta, hogyan lehet ember, szerelmük a különös távolságtartásból a közös élet intenzív közelségévé változott.
Itt véget is érhetne a történetük. De Grace nem maradhat ember. Ezúttal ő a farkas. És Mercy Falls farkasait egy végzetes, különös vadászat fenyegeti.
Sam bármit megtenne Grace-ért. De képes-e egyetlen fiú és egy szerelem megváltoztatni az ellenséges, veszett világot? A múlt, a jelen és a jövő összeomlani készül, egyetlen pillanatban – élet és halál pillanatában. A búcsú vagy az öröklét pillanatában.

Bridget véleménye:

 

A Shiver befejező részét érzem az első kötetet ért utolsó pofonnak. Még mindig ott tartok: miért kellett ennek folytatás? Hiszen, az már régen rossz, ha az első pár száz oldalon csak szenvedünk, majd az utolsó húsz oldalon megoldódnak a dolgok, de olyan hirtelen, úgy összecsapva, hogy rossz szájízt hagy az emberben. És az sem egy jó pont, mikor két mellékszereplő szerelmi élete és kapcsolata sokkal jobban érdekel, mint a főszereplőké.

Még mindig megvan a négyszereplős szemszög, ami engem még mindig idegesít, és ezen már az sem segít, hogy nagyjából jól érzékelhető belőlük a különböző karakterek személyisége, egyértelműen el tudom választani Sam stílusát pl. Cole-étól, bár Sam-ről még mindig nem mondanám meg, hogy nem egy lány lakozik benne. Grace-ből hál istennek nem kaptunk túl sokat, többet és akkor is inkább farkas volt, mint ember, ami vitt egy kis színt unalmas karakterébe.

Grace szüleivel még mindig nem sokat tudott kezdeni Stiefvater, ami megint csak rossz pont, és számomra a vadászat, meg a megoldás sem volt olyan hihetetlen izgalmas, vagy meglepő, és egy másodpercig sem hittem, hogy Cole-tól esetleg tényleg búcsút kell vennünk, hiszen ő volt az egyetlen épkézláb karakter az önpusztításával meg a sok hülyeségével együtt. Tetszett, hogy az ő kapcsolata Isabellel úgy ért véget, ahogy hiszen ez legalább egyezett a személyiségükkel.

Összességében szerintem ez a leggyengébb kötet a három közül, nem maradt elég cselekmény, ami miatt érdemes volt eddig húzni-halasztani a dolgokat.

Értékelés: 5/2

Olvasásra ajánlom: ha még van remény, fejezd be az első résznél

 

Jeanne véleménye:

A címmel ellentétben szerencsére a szerző nem húzta az örökkévalóságig a történet fonalát, bár így is pont két kötettel többet írt a témában, mint az indokolt lett volna. A sorozat harmadik része semmivel sem nyújtott többet, mint az előzőek. Érezhetően nem én voltam a célközönsége, mert  untatott az egész, és többször félre tettem a könyvet, mert egyszerűen nem érdekelt a cselekmény.

Minden kiszámítható és lagymatag volt - Victor és Olivia halálát is beleértve -, remélem, senki nem lepődött meg azon, hogy Cole micsoda tudományos felfedezést tett, ráadásul még a vadászatot is túlélte. Egyetlen olyan momentumot sem tudnék kiemelni a könyvből, amit érdekesnek találtam volna, a korábbi kötetek hibái viszont ugyanúgy megjelentek, tovább rontva bennem az élményt.

Összességében örülök, hogy a sorozat végére értünk, mert Mercy Falls farkasaival kapcsolatban több könyvet nem tudtam volna a kezembe venni.

Értékelés: 5/1

Olvasásra ajánlom: nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr494589801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása